Adrià Fontcuberta
1 min readOct 24, 2016

--

Hola Alex!! Merci per llegir i pel comentari. Alguns re-comentaris:

Totalment cert, he imputat a TS alguns beneficis que no són directament seus, sinó d’ES6. En tot cas, TS és el culpable que les classes i el let estiguin disponibles a dia d’avui a qualsevol navegador i amb una corba d’aprenentatge que s’adapta a les necessitats de cada programador. Que no és poc!

Respecte la immutabilitat del const, tornes a tenir raó, de fet poso l’exemple en el post d’un objecte en el qual se li modifica un atribut. El que no podràs fer és convertir aquest objecte en un string, per exemple.

M’agrada el rule of thumb de l’article que has enllaçat: fer servir const per defecte i let quan necessitis rebinding, o sigui, en 2 o 3 casos habitualment. És una forma de dir “ep, cuidado que això canvia de valor”.

En tot cas, const indica intencionalitat, que ja és molt més del que podia fer var fins ara.

I estarem d’acord que, en general, haver de crear gaire constants globals indica més aviat un problema de disseny que altra cosa.

A can TypeScript ja diuen que un dels seus principals objectius és oferir funcionalitats noves de versions futures de JS, i això és el que han fet amb les classes i els substituts de var.

Salut! :)

--

--

Adrià Fontcuberta

Words matter – Software product development, Front-end, UX, design, lean, agile and everything in between. https://afontcu.dev